Potrzebujemy:
- 2 długie kiełbasy
- szklanka piwa miodowego
- 3-4 łyżki musztardy
- 2-3 goździki
- świeży lubczyk i rozmaryn
- cebula
Sałatka z pikli:
- 4 ogórki konserwowe z chili
- łyżka musztardy francuskiej
- łyżeczka miodu
- połowa papryczki chili
- pieprz
- natka pietruszki i koperek
Karmelizowana cebula:
- 2 czerwone cebule
- łyżka brązowego cukru
- sól
Kiełbasę nacinamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Cebulę kroimy w pióra i dodajemy do kiełbasy.
Przygotowujemy sos z musztardy, piwa,goździków i ziół. Sosem zalewamy kiełbasę i pieczemy ją w 180 stopniach przez 30 minut.
Ogórki kroimy na plasterki, paprykę na paski, dodajemy musztardę, miód, chili, pietruszkę, koperek i mieszamy. Cebulę kroimy w kosteczkę i wrzucamy do rondelka, solimy, dodajemy cukier i dusimy przez 20 minut. Kiełbasę podajemy z świeżym chlebem, sałatką i karmelizowaną czerwoną cebulą. Popijamy zimnym piwem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz