Pałki to moje ulubione części kurczaka zaraz po skrzydełkach. Najlepiej smakują upieczone w piekarniku i podane z lekką sałatką z sosem winegret. Do tego chrupiąca bagietka, zimne piwko i pyszny posiłek gotowy.
Potrzebujemy :
- 1 kilogram pałek z kurczaka
- 1 łyżka stołowa miodu
- 2 łyżki stołowe musztardy dijon
- 1 łyżeczka papryki mielonej
- 4 ząbki czosnku
- 1 gałązka świeżego rozmarynu
- 3 łyżki stołowe oliwy
- sól, pieprz
Przygotowujemy zalewę z miodu, musztardy, papryki, czosnku, rozmarynu, oliwy, soli i pieprzu. Pałki marynujemy w zalewie minimum 2 godziny, a następnie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 C. Pieczemy przez 30 minut. Podajemy z bagietką i sałatką z roszponki z sosem winegret. Przepijamy zimnym piwkiem. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz