Świetna propozycja dla miłośników sałatek z mięsnym dodatkiem. Rucola i wołowina to dobrana para, a w połączeniu z parmezanem to już super trio:) Przygotujcie raz, a zawsze będziecie wracać do tej sałatki:)
Potrzebujemy dla 2 -3 osób:
- 3 cienkie plastry chudej wołowiny
- opakowanie rucoli
- marynowaną cukinie
- parmezan
- świeże chili
- oliwę extra vergine
- cytrynę
- sól, pieprz
Wołowinę rwiemy na malutkie kawałki i smażymy na oliwie przez dwie minuty. Na talerz wykładamy rucolę, posypujemy wołowiną, marynowaną cukinią i chili. Całość polewamy oliwą, skrapiamy sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy. Na koniec dekorujemy parmezanem. Ot, cała filozofia. Sałatka jest świetna w połączeniu z kieliszkiem czerwonego wina. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz