5 kwietnia ruszył pierwszy na Górnym Śląski Bio Bazar z certyfikowanymi produktami BIO. Zaadoptowana została pod niego hala na terenie byłej Huty Baildon. Bazar ten będzie się odbywał cyklicznie w każdą sobotę. Na bazarze zaopatrzymy się w mięso, wędliny, warzywa, sery, soki, przetwory i wiele innych produktów z certyfikatem BIO. Byłem tam i jestem pod dużym wrażeniem. Można było porozmawiać z wystawcami, skosztować tego co się kupuje. Jestem pewien że będę jego stałym bywalcem. A teraz zapraszam na fotorelację.
Jak widać kupujących i zwiedzających nie brakowało :)
Stoisko z rybami z Sieradza. Wędzone i świeże. Sumy, sandacze, łososie, pstrągi, dorady, labraxy, dorsze, węgorze.. Nic tylko kupować.
Ogóry i kapusta kiszona
Warzywniak :)
Genialny chleb z piekarni od Pana Bogdana Smolorza. Pszenne, żytnie, orkiszowe, graham, bezglutenowe....
100 % soki jabłkowe z Żelisławic.
Holenderskie sery z mleka krowiego rasy Jersey oraz mleka owczego. Jedyne stoisko z terminalem na karty płatnicze.
Jedno z dwóch greckich stoisk z oliwkami, serem feta, pomidorami suszonymi i oliwą. Na zdjęciu oliwki z Krety.
Wspaniała oliwa z Krety w bardzo dobrej cenie.
Moje ulubione stoisko z wołowiną. Antrykoty, rostbefy, ossobuco, polędwice, podroby, ozory, ogony cielęce........ Na przyszły tydzień mam zamówiony ogon cielęcy na zupę ogonową :)
Stoisko z włoskimi winami cieszyło się niestety najmniejszym zainteresowaniem :(
Portugalskie tuńczyki i sardynki. Wyśmienite!!
Nie zabrakło również rękodzieła, można było również kupić kosmetyki z naturalnych składników.
Bio Bazar
ul. Bracka 20 wjazd od ul. Bocheńskiego
40-858 Katowice
Super fotorelacja. Pięknie Pan to pokazał.
OdpowiedzUsuńPięknie pokazane ale też i piękne ceny.
Usuń